Доступність посилання

ТОП новини

У Бельгії посилили рівень безпеки після нападів у Брюсселі


Прем’єр-міністр Бельгії Шарль Мішель заявляє про посилення рівня безпеки у країні після вибухів у Брюсселі, у результаті яких загинули десятки людей.

«Бельгійський центр аналізу і координації протидії загрозам вирішив підвищити рівень безпеки ро «рівня 4», що означає додаткові заходи безпеки, посилення прикордонного контролю та обмеження руху громадського транспорту. Також йдеться про військову присутність на ключових об’єктах. Ми також вивчаємо можливі подальші заходи», – заявив Мішель 22 березня на прес-конференції у Брюсселі.

У Брюсселі повідомляють про зростання до щонайменше 34 числа жертв вибухів, що сталися в аеропорту і метро у цьому місті вранці 22 березня.

Відповідальності за вибухи на себе наразі не взяв ніхто.

Бельгійські ЗМІ у соцмережах опублікували фото можливих підозрюваних.

Аеропорт і громадський транспорт Брюсселя закрили. Влада закликає жителів Брюсселя не виходити з дому.

У Брюсселі після вибухів в аеропорту і метро евакуйовано королівський палац. У місті й околицях поліція проводить обшуки. У бельгійську столицю спрямували додатково військові патрулі.

Британська авіакомпанія Delta перенаправляє в Амстердам рейси до Брюсселя. Так само роблять і деякі інші авіакомпанії. Інші відкладають брюссельські рейси, а ірландська Ryanair їх взагалі скасувала.

Посилені заходи безпеки у Франції, Данії, Швеції, Норвегії, Фінляндії та Великобританії: посилено патрулювання аеропортів, вокзалів й інших транспортних вузлів, а також в інших місцях масового скупчення людей.

У МЗС України повідомили, що інформацію про наявність українців серед постраждалих уточнюють.

Бельгія після терористичних атак у Парижі восени минулого року перебувала на високому, третьому рівні терористичної загрози.

Минулої п’ятниці в Брюсселі бельгійські та французькі поліцейські в рамках розслідування минулорічних терактів у Парижі внаслідок антитерористичного рейду затримали Салаха Абдеслама, одного з підозрюваних в організації та виконанні паризьких терактів.

XS
SM
MD
LG