Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі перед виборами відбулося близько 300 замін у складі ДВК – «Опора»


Незадовго виборів міського голови Кривого Рогу у дільничних виборчих комісіях відбуваються масові заміни членів. Про це у вівторок повідомили в Громадянській мережі «Опора», яка стежить за виборами мера.

За даними з «Опори», найбільше замін здійснені за поданням голів районних виборчих комісій.

Як підрахували спостерігачі «Опори», від 7 березня, дати затвердження Криворізькою міською виборчою комісією складів ДВК, у комісіях було проведено близько 284 заміни. Найбільше замін зафіксовано серед кандидатур за поданням голів районних в місті виборчих комісій – 72 людини.

За інформацією з «Опори», із кандидатів на посаду мера найбільшу кількість замін провів кандидат від «Укропу» Микола Колесник (30), самовисуванці Олександр Натаров (24), Олег Бойченко (23) та Ярослав Шрам (21).

Окрім того 32 заміни провела партія «Об’єднання «Самопоміч», 11 – «Опозиційний блок», 7 – «Народний фронт».

30 січня 2016 року президент України Петро Порошенко підписав закон про перевибори в Кривому Розі. 23 грудня 2015 року Верховна Рада проголосувала за законопроект, яким постановила провести повторні вибори на посаду мера Кривого Рогу 27 березня.

На посаду міського голови Кривого Рогу зареєстровано 15 кандидатів: 5 від партій і 10 самовисуванців. Чинний мер Юрій Вілкул, який на минулих виборах був висуванцем «Опозиційного блоку», тепер балотується шляхом самовисування.

XS
SM
MD
LG