Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України засуджує теракти в Брюсселі


Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує терористичні акти, скоєні 22 березня у Брюсселі, які забрали життя десятків мирних людей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

«Ми висловлюємо свої щирі співчуття Уряду і народу Бельгії, рідним і близьким загиблих та сподіваємося на швидке одужання постраждалих внаслідок цих жахливих атак», – ідеться у повідомленні.

Україна як держава, яка сама потерпає від терористичних нападів, поділяє біль бельгійців, змушених зіштовхнутися із небезпекою на своїх мирних вулицях, додають у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС наголошують, що трагедія, що сталася, ще раз підтвердила – світ має дати гідну відсіч тероризму та всім, хто вдається до терористичної діяльності.

Зранку 22 березня міністерство закордонних справ України заявило, що уточнює інформацію про наявність українців серед загиблих і постраждалих під час вибухів у столиці Бельгії Брюсселі. Оновлення цих даних на сайті відомства наразі немає.

У Брюсселі повідомляють про зростання до щонайменше 34 числа жертв вибухів, що сталися в аеропорту і метро в цьому місті. Ще 187 людей поранені, багато з них – у тяжкому стані.

Вранці 22 березня два вибухи сталися у залі відправлень в аеропорту Брюсселя, ще один згодом пролунав на станції метро «Мальбек», поблизу якої розташовані провідні європейські інституції.

Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за напади в Брюсселі.

XS
SM
MD
LG