Доступність посилання

ТОП новини

Столтенберґ закликає до єдності у боротьбі з тероризмом


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ закликає до єдності у боротьбі проти тероризму. Про це він заявив 22 березня, виступаючи у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі, після вчинення нападів у цьому місті, у результаті яких загинули десятки людей.

«Сьогоднішні напади у Брюсселі нагадують нам як важливо бути разом у боротьбі проти терору у всіх країнах, етнічних і релігійних групах. Всі члени НАТО є частиною коаліції, яка бореться проти угруповання «Ісламська держава». Окрім цього, НАТО, як альянс, також відіграє ключову роль. Ми маємо пам’ятати, що наша найбільша воєнна операція – в Афганістані – була відповіддю на терористичні атаки 11 вересня 2001 року у США», – зазначив Столтенберґ.

У Брюсселі у результаті нападів 22 березня загинули щонайменше 34 людини, ще 187 були поранені, багато з них – у тяжкому стані.

У вівторок зранку два вибухи сталися у залі відправлень в аеропорту Брюсселя, ще один згодом пролунав на станції метро «Мальбек», поблизу якої розташовані провідні європейські інституції.

Угруповання «Ісламська держава» взяло відповідальність за напади в Брюсселі.

XS
SM
MD
LG