Доступність посилання

ТОП новини

Президент Фінляндії: санкцій проти Росії залежать від виконання Мінських угод


Саулі Нііністо (Л) і Володимир Путін, Москва, 22 березня 2016 року
Саулі Нііністо (Л) і Володимир Путін, Москва, 22 березня 2016 року

Президент Фінляндії Саулі Нііністо заявляє, що скасування санкцій Євросоюзу проти Росії залежатиме від виконання Мінських угод.

«Немає сумнівів, що санкції Євросоюзу проти Росії підштовхують до зменшення торговельного балансу між Фінляндією та Росією. Думаю, що кожен погодиться, що скасування цих санкцій було б доброю справою. Але передумовою для цього є виконання Мінських домовленостей», – заявив Нііністо 22 березня у Москві після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіни.

Президент Росії Володимир Путін, своєю чергою, заявив, що ніхто не задоволений послабленням торговельних відносин між Москвою та Гельсінкі. За його словами, послаблення торговельних відносин між країнами має кілька причин, включаючи санкції, запроваджені проти Росію Євросоюзом.

Але, зазначив Володимир Путін, попри зниження рівня торгівлі, Росія досі постачає Фінляндії «близько 100%» природного газу і «80% від усіх потреб Фінляндії у нафті».

Володимир Путін та Саулі Нііністо мали вже кілька зустрічей. І, за повідомленням Кремля, вони регулярно спілкуються телефоном.

Через агресію Росії в Україні Захід запровадив низку санкцій проти Москви. Ці санкції неодноразово посилювали та продовжували.

XS
SM
MD
LG