Доступність посилання

ТОП новини

Держсекретар США Джон Керрі розпочинає візит до Москви


Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров (фото архівне)
Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров (фото архівне)

Державний секретар США Джон Керрі розпочинає у середу свій дводенний візит до Москви, під час якого проведе переговори з президентом Росії Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Головними темами переговорів має стати ситуація в Сирії, перспективи мирних переговорів між представниками сирійського уряду і опозиції та криза на сході України.

Очікується, що під час візиту Джон Керрі закличе російське керівництво чинити більший тиск на сепаратистів Донбасу задля виконання ними Мінських угод. Держсекретар також порушить питання про долю української громадянки Надії Савченко, засудженої напередодні російським судом до 22 років ув'язнення. США неодноразово вимагали її звільнення. Прес-секретар держдепартаменту Джон Кірбі напередодні заявив, що протягом двох Росія незаконно утримує Савченко за звинуваченнями, які не базуються на реальних фактах.

Крім того, незадовго до приїзду Джона Керрі до Москви, Росія розкритикувала США за відмову координувати кроки зі спостереження за режимом припинення вогню в Сирії і пригрозила, що діятиме в регіоні одноосібно. У Держдепартаменті відповіли, що США конструктивно співпрацюють із Росією в питанні забезпечення перемир'я у Сирії і застерегли Москву від односторонніх дій.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися позаторік, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG