Доступність посилання

ТОП новини

Керрі їде до Москви не для того, щоб торгуватися – Яхно 


Олеся Яхно, політичний експерт
Олеся Яхно, політичний експерт

Те, що головною темою візиту держсекретаря США Джона Керрі у Москві буде проблема Сирії, не означає, що задля її вирішення Захід готовий поступитися іншими принциповими питаннями, зокрема, українським. Про це заявила в ефірі Радіо Свобода експерт з українсько-російських відносин Олеся Яхно.

«Це не значить, як часто намагається показати Росія, що хтось буде за щось торгуватись. Ми знаємо, що недавно було оголошено ЄС 5 принципів відносин з Російською Федерацією і четвертий пункт відносин – співпраця з Росією в окремих питаннях – це питання Сирії, Ірану та боротьби з тероризмом…Є принципові питання, по яких не може бути жодних торгів, це, скажімо, питання Криму, Мінських домовленостей, Донбасу», – сказала Яхно.

За її словами, Захід не поведеться на маніпулятивну політику Кремля щодо витіснення з порядку денного одного важливого питання за рахунок іншого.

«Логіка шантажу, яким займається Російська Федерація, коли одне питання робить предметом шантажу інше, не працює», – додала Олеся Яхно.

Державний секретар США Джон Керрі сьогодні розпочинає візит до Москви, під час якого проведе переговори з президентом Росії Володимиром Путіним і міністром закордонних справ Сергієм Лавровим. Головними темами переговорів має стати ситуація в Сирії, перспективи мирних переговорів між представниками сирійського уряду і опозиції та криза на сході України.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися позаторік, після російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG