Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат розраховує на швидкий результат зусиль міжнародних лідерів у звільненні Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Один з адвокатів Надії Савченко, яку напередодні російський суд засудив до 22 років в’язниці, Ілля Новіков вважає, що доля українки може вирішитися вже найближчим часом. Він сподівається на те, що закордонні політики вплинуть на російське керівництво.

«Сьогодні в Москву з візитом прибуває держсекретар США Джон Керрі і, наскільки я знаю, також німецький міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. У них в обох у порядку денному під час переговорів з російським керівництвом тема Савченко стоїть окремим пунктом. Все дійсно дуже серйозно. Можна очікувати, що ось такі зусилля, вони протягом короткого часу, може бути навіть тижня, приведуть до результату», – сказав Новіков в ефірі Радіо Крим.Реалії.

22 березня Донецький міськсуд Ростовської області Росії засудив громадянку України Надію Савченко до 22 років за ґратами. Також Надії Савченко присуджений штраф у сумі 30 тисяч рублів за «незаконний перетин кордону».

Перед тим суд визнав Савченко винною у вбивстві двох російських журналістів, замаху на вбивство і незаконному перетину кордону.

Російська прокуратура вимагала засудити Надію Савченко до 23 років ув’язнення, а захист – повністю виправдати. Савченко заявляла, що не має наміру оскаржувати рішення суду.

Надію Савченко від липня 2014 року утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які влітку 2014 року, без дозволу української влади, перебували під Луганськом. Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG