Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «ДНР» пропонує ОБСЄ відстежувати перекидання української військової техніки на Донбас


Представники угруповання «ДНР» на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 23 березня запропонували місії ОБСЄ розпочати відстеження перекидання української військової техніки до зони бойових дій на Донбасі. Про це повідомляють сайти сепаратистів.

Також бойовики заявляють, нібито «українська сторона ігнорує заборону на проведення навчальних стрільб поблизу лінії зіткнення».

Сепаратисти не повідомляють про інші питання, які на зустрічі Тристоронньої контактної групи порушували члени української делегації.

Зокрема, уповноважена президента України з питань мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко після переговорів у складі гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи заявила, що проросійські бойовики, які утримують на Донбасі українських заручників, занижують кількість бранців і не допускають до них місію Червоного Хреста та родичів.

«Україна закликає представників окремих районів Донецької та Луганської областей продовжити процес звільнення людей, який був розблокований 20 лютого 2016 року. В першу чергу необхідно відпустити тих, хто потребує медичної допомоги і тих, хто перебуває в полоні більше року», – відзначила у своєму коментарі речниця представника України в групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

Наступне засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську заплановане на 6 квітня.

XS
SM
MD
LG