Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Лозанні позбавив медалей шістьох російських спортсменів


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Шість російських спортсменів будуть позбавлені медалей, здобутих на чемпіонатах світу та Європи в 2010 і 2011 роках, а також на Олімпіаді в Лондоні в 2012 році. Про таке рішення оголосив 24 березня Спортивний арбітражний суд у швейцарській Лозанні.

Суд задовольнив апеляцію Міжнародної асоціації легкоатлетичних федерацій (IAAF), яка стосувалася «вибіркових» покарань, винесених проти шести легкоатлетів, визнаних винними у вживанні допінгу.

Суд постановив, що Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) помилково визначило час порушення антидопінгових норм російськими спортсменами таким чином, що це дозволило порушникам зберегти їхні найкращі результати й титули.

Судове рішення означає, що Сергій Кірдяпкін втратить золоту медаль Олімпіади-2012 у ходьбі на 50 кілометрів. Інші п’ять покараних спортсменів – Сергій Балукін, Валерій Борчин, Володимир Канайкін, Ольга Каніськіна і Юлія Заріпова.

Росія відсторонена від змагань під егідою ІААФ після звинувачень із боку Всесвітньої антидопінгової агенції (ВАДА) в поширеному і підтримуваному державою вживанні допінгу російськими легкоатлетами.

XS
SM
MD
LG