Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти на Донбасі збільшили кількість обстрілів – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє, що від початку доби 24 березня до 18:00 проросійські бойовики 18 разів обстріляли позиції українських військових. Більшість цих обстрілів зафіксована на Донецькому напрямку, йдеться в повідомленні.

Станом на такий же час попередньої доби українські військові заявляли про 14 обстрілів з боку сепаратистів.

«По захисниках Авдіївки проросійські найманці відкривали вогонь з мінометів, гранатометів та стрілецької зброї. Попри мінські домовленості, поблизу Ясинуватської розв’язки бойовики не пропустили представників ОБСЄ, які здійснювали інспекційну перевірку, що свідчить про приховування озброєння великого калібру та військової техніки», – стверджує штаб.

Обстріли відбувалися також у ще кількох локаціях на Донецькому та Маріупольському напрямках, додають українські військові.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» заявили про 46 порушень режиму припинення вогню з боку українських військових впродовж минулої доби. Сайти бойовиків пишуть про обстріли Ясинуватої, Докучаєвська, північних районів Донецька та інших населених пунктів.

В угрупованні «ЛНР» заявляють про обстріл українськими військовими позицій сепаратистів у районі Калинівки.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG