Доступність посилання

ТОП новини

Путін сподівається, що візит Керрі допоможе подолати розбіжності між країнами


Джон Керрі (Л) і Володимир Путін
Джон Керрі (Л) і Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін сподівається, що візит до Москви Держсекретаря США Джона Керрі допоможе у подоланні розбіжностей між двома країнами щодо України та Сирії.

24 березня, на початку переговорів з Керрі, Путін відзначив певний прогрес у співпраці між Москвою та Вашингтоном щодо конфлікту у Сирії.

Джон Керрі, своєю чергою, наголосив, що США з нетерпінням очікують прогресу на мирних переговорах у Женеві і початку «серйозної і складної роботи» у політичному перетворенні Сирії.

«Ми серйозно підійшли до кооперації щодо подолання розбіжностей стосовно життя людей у Сирії та можливості досягнення прогресу щодо мирного врегулювання», – сказав Керрі Путіну.

«У результаті люди у Сирії та регіоні можуть відчути, що означає зменшення насилля та отримання гуманітарної допомоги», – додав Джон Керрі.

Перед цим держсекретар США провів переговори з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим щодо ситуації в Україні і Сирії. Він назвав їх «продуктивними».

Як очікують, на переговорах у Москві Джон Керрі має порушити питання української громадянки Надії Савченко, засудженої російським судом до 22 років ув’язнення за звинуваченням у вбивстві російських журналістів на Донбасі.

Вашингтон неодноразово закликав Москву звільнити українку.

XS
SM
MD
LG