Доступність посилання

ТОП новини

Росія та США хочуть знищити угруповання «Ісламська держава» – Керрі


Джон Керрі (Л) і Сергій Лавров
Джон Керрі (Л) і Сергій Лавров

Росія та США погодилися просувати прямі переговори між представниками сирійської влади та опозиції у Женеві. Про це заявив голова російського МЗС Сергій Лавров пізно ввечері у четвер після понад чотиригодинних переговорів між держсекретарем США Джоном Керрі та президентом Росії Володимиром Путіним у Москві.

«Ми погодилися щодо швидкого початку прямих переговорів між урядовою делегацією Сирії та представниками опозиції, що допоможе просуватися вперед», – сказав Лавров.

Він зазначив, що Росія і США домовилися налагодити регулярний діалог для пошуку взаємоприйнятних рішень з актуальних питань.

Джон Керрі, своєю чергою, наголосив, що США та Росія мають мету знищити угруповання «Ісламська держава» та інші екстремістські угруповання у Сирії.

«Ми вирішили, що важливо працювати разом, щоб знищити угруповання «Ісламська держава» і «Фронт ан-Нусра». Вирішили, що Сирія має бути єдиною країною», – сказав Керрі.

За його словами, Росія і США досягли згоди щодо спільних дій у Сирії. Процес політичного переходу у цій країні і створення Конституції мають завершитися до серпня, додав Керрі.

Джон Керрі знову закликав Росію вплинути на президента Сирії Башара аль-Асада для успіху переговорного процесу.

24 березня у Москві держсекретар США Джон Керрі зустрічався з головою МЗС Росії Сергієм Лавровим та російським президентом Володимиром Путіни. Головними темами стали Україна та Сирія.

XS
SM
MD
LG