Доступність посилання

ТОП новини

Тристоронні переговори щодо газу відбудуться не раніше від квітня – «Нафтогаз»


Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Тристоронні переговори між Україною, ЄС і Росією відбудуться не раніше від квітня, повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

«Цього місяця вже напевно переговорів щодо газу не буде. Ми чекаємо на реакцію «Газпрому», – сказав він.

За словами голови «Нафтогазу», на сьогодні на переговорний процес впливає політична криза в Україні і те, що і російська сторона, і європейська чекають визначеності щодо складу Кабінету міністрів України.

На початку місяця міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин прогнозував проведення тристоронніх газових переговорів до кінця березня.

Український прем’єр Арсеній Яценюк повідомляв, що Київ перестав купувати газ у Росії, яка з 1 січня виставила рахунок з ціною газу 212 доларів за тисячу кубічних метрів. Він зазначив, що Україна купує газ в Європейському союзі – це дешевше, ніж запропонувала Росія. Середня вартість газу в ЄС близько 200 доларів США.

Після завершення 31 березня 2015 року чинності так званого «зимового» пакету Україна і Росія за посередництва Єврокомісії проводили переговори про умови продовження постачання газу.

XS
SM
MD
LG