Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: Київ «не захотів або не зміг» гарантувати безпеку Грабовського


Юрій Грабовський
Юрій Грабовський

Міністерство закордонних справ Росії звинувачує владу України в нездатності гарантувати безпеку адвокатові одного з російських громадян, яких судять в Україні, Юрія Грабовського. Так російське МЗС відреагувало на інформацію про вбивство захисника.

«Виправдалися наші найгірші передчуття. Київська влада, незважаючи на всі попередження, так і не змогла або ж не захотіла гарантувати безпеку Грабовського», – йдеться в заяві.

У МЗС Росії вбивство адвоката назвали свідченням «посилення в Україні антидемократичних, тоталітарних тенденцій».

Як повідомив 25 березня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, повідомив, що тіло Грабовського зі слідами насильницької смерті виявили неподалік від Жашкова на Черкащині.

Грабовський був адвокатом одного з двох російських військових, затриманих на Донбасі навесні 2015 року, суд над якими триває у Києві.

Про зникнення адвоката Грабовського, який жив у готелі в Одесі, стало відомо 10 березня. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

На сторінці Грабовського у Facebook 9 березня з’явився запис, в якому він зазначив, що не з власної волі виїхав з України. Однак колеги адвоката заявили, що така поведінка не властива для Грабовського.

20 березня заступник Генпрокурора – головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що в аеропорту «Одеса» затримано одного з підозрюваних у викраденні Грабовського. За його словами, затриманий громадянин України зізнався в тому, що до викрадення Грабовського причетні спецслужби Росії.

XS
SM
MD
LG