Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав указ про демобілізацію


Президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення у запас військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі часткової мобілізації. Про це він повідомив у п’ятницю на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

«Хочу почати з дуже приємної новини для 45 тисяч військовослужбовців, які у непростих умовах боронять нашу державу. Йдеться про військовослужбовців так званої четвертої хвилі мобілізації. Я підписав указ про демобілізацію військовослужбовців, призваних на службу указом від 21 липня 2014 року та указом від 14 січня 2015 року», – заявив Порошенко.

За його словами, указ про демобілізацію не вплине на рівень обороноздатності держави.

Порошенко також заявив про вищі, ніж торік, темпи укладання контрактів з військовослужбовцями і висловив сподівання на укладення близько 14 тисяч контрактів з військовослужбовцями на проходження служби у війську.

«Солдат-контрактник отримує грошове забезпечення поза зоною АТО не менше ніж 7 тисяч гривень, а у зоні АТО – 11 тисяч», – додав Порошенко.

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявляв, що чергова демобілізація військовослужбовців Збройних сил відбудеться наприкінці березня – на початку квітня цього року. У Генштабі заявляли, що внаслідок демобілізації військовослужбовців четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати Збройні сили, тому не виключили проведення сьомої хвилі мобілізації.

Раніше президент Петро Порошенко заявляв, що не ухвалив рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі поранені.

XS
SM
MD
LG