Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ зібрала дані, що можуть свідчити про участь військ Росії в подіях на Донбасі – Гуґ


Александр Гуґ, архівне фото
Александр Гуґ, архівне фото

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки і співпраці в Європі Александр Гуґ заявив, що місія з самого початку роботи на сході України фіксує факти, що можуть свідчити про участь військ Росії в конфлікті на Донбасі.

При цьому, виступаючи на прес-конференції в Одесі, він наголосив, що місія сама по собі тільки звітує про те, що бачить і чує, але самостійних висновків не робить.

«Від самого початку ми в наших звітах писали про деякі різновиди озброєння. Це, серед іншого, електронне обладнання, що втручалося в роботу наших безпілотників. Ми писали у звітах, що спостерігачі фіксували озброєних людей, на яких є прикметні знаки військ Росії. Також ми розмовляли з ув’язненими, які казали, що є солдатами російської армії. І ми бачили сліди – не самі транспортні засоби, але їхні сліди – їхнього пересування через кордон (із Росії до України)», – сказав Гуґ, як його цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

Росія, попри численні докази наявності її регулярних військ і бойової техніки в Україні, продовжує заперечувати це, визнаючи лише присутність на окупованій частині Донбасу російських «добровольців». На цій підставі, серед іншого, Росія відмовляється виконувати мінські домовленості, зокрема, їхній пункт про необхідність виведення з території України іноземних збройних формувань, військової техніки і найманців та роззброєння всіх незаконних груп.

XS
SM
MD
LG