Доступність посилання

ТОП новини

У Ватикані збираються на нічне богослужіння напередодні Великодня


Тисячі вірян західного обряду в ніч на неділю, 27 березня, збираються у головній святині Римо-католицької церкви – Ватикані, де у базиліці святого апостола Петра Папа Римський Франциск проведе богослужіння напередодні свята Великодня. Богослужіння розпочнеться о 21:30 за київським часом, передає «Радіо Ватикану».

«У католицькій церкві латинського обряду в ніч перед Христовим Воскресінням відправляється богослужіння, зване «пасхальним чуванням». Церква згадує цю святу ніч, в якій воскрес Христос-Господь, називаючи її «матір’ю усіх святих чувань». Це найбільше, найсвятіше, найдавніше, найважливіше та найбагатше за змістом чування усього літургічного року», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що після богослужіння, папа Франциск очолить процесійну ходу зі свічками до базиліки.

У день самого свята Великодня (за григоріанським календарем) на площі перед базилікою святого Петра у Ватикані понтифік відправить урочисту пасхальну літургію, після якої звернеться з традиційним посланням «Urbi et orbi» (місту та світу) різними мовами світу.

Сьогодні у вірян західного обряду – Велика субота, переддень Пасхи, яка припадає на 27 березня. Християни східного обряду (відповідно до юліанського календаря) святкуватимуть Великдень 1 травня.

XS
SM
MD
LG