Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: Україна продовжить захищатися від Росії, керуючись міжнародним правом


Україна здійснюватиме усі передбачені міжнародним правом кроки для протидії агресії з боку Росії, відновлення своєї територіальної цілісності та відшкодування завданих протиправними діями збитків. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України з нагоди другої річниці схвалення резолюції Генеральної асамблеї ООН «Територіальна цілісність України»

«Резолюція Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй залишається ключовим інструментом для деокупації Криму, і Україна розраховує на подальшу підтримку з боку міжнародного співтовариства у справі відновлення територіальної цілісності нашої держави в рамках її міжнародно визнаних кордонів», – зокрема наголосили в МЗС .

«Впродовж останніх двох років незаконної окупації тривають масштабні утиски Росією прав людини в Криму, в тому числі кримських татар – корінного народу Кримського півострова», – йдеться у заяві.

У відомстві зазначили, що «своєю незаконною окупацією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, а також військовим вторгненням на український Донбас Москва уперто продовжує порушувати міжнародне право».

27 березня 2014 року на засіданні Генасамблеї ООН за ухвалення резолюції «Територіальна цілісність України» проголосували 100 країн. Проти схвалення виступили 11 країн на чолі з Росією.

Читайте також:

26.03.2016
Виборів із «Гіві» й «Моторолою» на Донбасі не буде – Ірина Геращенко
далі

XS
SM
MD
LG