Доступність посилання

ТОП новини

Соколовська заявляє, що СБУ надала їй охорону


Оксана Соколовська
Оксана Соколовська

Адвокат російського військовослужбовця Євгена Єрофеєва Оксана Соколовська заявляє, що Служба безпеки України надала їй охорону.

Водночас в СБУ цю інформацію наразі не підтверджують.

Суд в Києві 21 березня 2016 року зобов’язав СБУ надати охорону Соколовської, її сім’ї та майну. Вона звернулася з відповідним клопотанням після зникнення на початку березня Юрія Грабовського – адвоката росіянина Олександра Александрова, що проходить по одній справі з Єрофєєвим. За словами Соколовської, невідомі неодноразово погрожували їй розправою.

25 березня стало відомо, що Грабовський був знайдений убитим.

16 травня минулого року російські спецпризначенці Олександр Александров і Євген Єрофеєв були затримані в зоні проведення бойових дій на Донбасі поблизу Щастя Луганської області. Прокурори висунули обом однакові обвинувачення: у незаконному перетині кордону, та, серед іншого, звинуватили у вбивстві військового. Російським спецпризначенцям також інкримінують терористичний напад на позиції 92-ї бригади, яка охороняла ТЕЦ біля міста Щастя. Спочатку Єрофеєв і Александров назвались російськими військовими, але на суді відмовилися від свідчень.

XS
SM
MD
LG