Доступність посилання

ТОП новини

Кремль заявив, що проти Путіна готують інформаційну атаку


Дмитро Песков (л) і Володимир Путін (п), архівне фото
Дмитро Песков (л) і Володимир Путін (п), архівне фото

Речник президента Росії Дмитро Песков заявив, що найближчими днями проти Володимира Путіна і наближених до нього осіб із-за кордону готується «інформаційне вкидання, що претендує на об’єктивність і сенсаційність».

За його словами, такі матеріали планують оприлюднити в Німеччині, США, Великій Британії, Швейцарії, Росії і ще кількох країнах. Також готуються публікації з боку кількох відомих міжнародних інформаційних агентств. У них, як сказав Песков, ідеться про деякі заяви Проекту інформування про організовану злочинність і корупцію, де «переспівуються» зв’язки Путіна з бізнесменами, надання бізнесменам державних контрактів і збагачення бізнесменів завдяки Путіну.

Як повідомив речник Кремля, були отримані «запити, складені на кшталт допиту», від Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань, до якого входять журналісти з різних країн. «Ми впевнені, що не тільки журналісти, а й представники інших організацій і служб», – додав Песков. За його словами, в запитах «ідеться про Путіна особисто, йдеться про спроби дістатися до його родини інформаційно, йдеться про друзів дитинства Путіна, про підприємців, зокрема, Ковальчука й Ротенбергів, про якісь офшорні компанії».

Як заявив Песков, ці очікувані публікації вочевидь замовні, і у Кремлі не будуть відповідати на такі запити.

Щодо величезних особистих багатств президента Росії Володимира Путіна ходить багато чуток, у США чільні посадовці прямо заявляли, що давно знають про його корумпованість, але прямих доказів цього наразі не наводилося. Критики Путіна також звертають увагу на те, як легко отримують у Росії державні контракти на великі суми підприємці-мільярдери, яких вважають наближеними до російського президента. У Кремлі всі такі твердження відкидають.

XS
SM
MD
LG