Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ підозрює двох «тітушок» у незаконному позбавленні волі людини під час Майдану


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генпрокуратура повідомила про підозру двом цивільним особам, так званим «тітушкам», у пособництві незаконному позбавленню волі людини, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, Печерський райсуд Києва в задоволенні клопотання про застосування підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відмовив, водночас суд застосував цілодобовий домашній арешт.

Генпрокуратура продовжує розслідування кримінального провадження за фактами нападів на учасників акцій протесту та окремих громадян, викрадення людини й катування, які були вчинені 21 січня 2014 року групою осіб біля станції метро «Петрівка».

У липні 2015 року Генеральна прокуратура заявила про направлення до суду обвинувальний акт щодо трьох учасників угруповання «Оплот» та повідомила про підозру його керівникові Євгену Жиліну. Тоді до Оболонського районного суду Києва направили обвинувальний акт щодо трьох осіб, підозрюваних у вчиненні 21 січня 2014 року поблизу станції метро «Петрівка» у Києві, за попередньою змовою групою осіб із числа бійців організації «Оплот», організованих її керівником Жиліним, злочинних дій стосовно потерпілих із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень, вчинення грабежу, поєднаного із насильством, викрадення людини, що супроводжувалося заподіянням потерпілому фізичних страждань, а також у погрозі вбивством.

Перед цим повідомили про підозру Євгену Жиліну, його оголосили в розшук та отримали дозвіл суду на затримання та привід його до суду.

XS
SM
MD
LG