Доступність посилання

ТОП новини

Фракція «Блоку Порошенка» вирішила голосувати за звільнення Шокіна – депутати


Віктор Шокін, архівне фото
Віктор Шокін, архівне фото

Фракція «Блоку Петра Порошенка» вирішила на засіданні голосувати за звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України на засіданні Верховної Ради України у вівторок, 29 березня, повідомили народні депутати-члени фракції.

Зокрема, Володимир Ар’єв написав у твітері, що голосування «за» визначено обов’язковим.

А Мустафа Найєм звернув увагу, що це рішення не було одностайним: сім членів фракції утрималися. «Дуже сподіваюся, що завтра ми не станемо свідками ще одного «кидка», і ці сім голосів не стануть причиною чергової ганьби Верховної Ради», – написав він у фейсбуці.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман уже повідомляв, що парламент розгляне питання про звільнення генерального прокурора Віктора Шокіна вранці у вівторок, 29 березня.

У Генеральній прокуратурі України звертали увагу, що йдеться про розгляд заяви Шокіна про звільнення з посади за власним бажанням, яку він подав раніше, а не про «відставку», що може бути тільки наслідком висловлення парламентом недовіри генпрокуророві, чого не було.

16 лютого президент Петро Порошенко повідомив, що попросив Віктора Шокіна подати у відставку з посади генерального прокурора. Пізніше того ж дня речник голови держави Святослав Цеголко повідомив, що заява генпрокурора про звільнення надійшла до адміністрації президента. Того ж дня президент вніс до Верховної Ради подання на звільнення генпрокурора. 22 лютого проект постанови про надання згоди на звільнення Шокіна був зареєстрований у парламенті. Але наразі Шокін далі перебуває на посаді; після закінчення відпустки він знову вийшов на роботу 16 березня.

XS
SM
MD
LG