Доступність посилання

ТОП новини

У столиці США закривали Капітолій і Білий дім через стрілянину в будівлі Конгресу


Білий дім: охорону резиденції президента США посилили під час інциденту в Капітолії, 28 березня 2016 року
Білий дім: охорону резиденції президента США посилили під час інциденту в Капітолії, 28 березня 2016 року

У столиці США Вашингтоні закривали будівлю Капітолію, де працює Конгрес, і весь комплекс будівель Конгресу через стрілянину в сусідньому центрі для відвідувачів Конгресу, повідомляють агентства.

За цими повідомленнями, нападника в будівлі, де туристи й відвідувачі проходять контроль перед відвідинами Капітолію, затримали, також легко поранений працівник охорони Капітолію.

У час інциденту, що стався вранці за місцевим часом у дні, коли Конгрес перебуває на канікулах, законодавців там майже чи й зовсім не було.

Поліція з міркувань безпеки перекрила весь комплекс будівель Капітолію, що займає кілька кварталів.

Також про всяк випадок закривали й будівлю Білого дому, резиденцію президента США, що розташована за кілька кварталів від Капітолію.

За повідомленням міської поліції Вашингтона, стрілянина була «ізольованим інцидентом» і не становить надалі загрози.

Цими днями у Вашингтоні особливо багато відвідувачів і туристів через відоме свято вишневого квіту, що збіглося цього року з великоднім святкуванням у Білому домі для тисяч дітей і їхніх батьків.

Крім того, пізніше цього тижня в місті має відбутися саміт світових лідерів на теми ядерної безпеки в усьому світі. Міські й федеральні правоохоронці вже почали перекривати вулиці і запроваджувати заходи безпеки у кварталах навколо Білого дому.

XS
SM
MD
LG