Доступність посилання

ТОП новини

6 кандидатів в мери Кривого Рогу не визнають перемогу Вілкула


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

6 кандидатів на посаду міського голови Кривого Рогу, які програли вибори, заявили, що не визнають перемогу чинного мера Юрія Вілкула. Про це йдеться у спільній заяві кандидатів, оприлюдненій їхніми виборчими штабами.

Під заявою поставили підписи Семен Семенченко, Микола Колесник, Олег Бойченко, Інна Іванченко, Олександр Крижов, Ігор Левицький.

Згідно з заявою кандидатів, перемога Юрія Вілкула стала можлива «завдяки підкупу і залякуванню доведених до зубожіння та відчаю людей, використанню брудних кремлівських технологій, адміністративному тиску, використанню державної структури соціального забезпечення» тощо.

«Вілкулу вдалося мобілізувати свій ресурс та досягти мети – узурпація влади у Кривому Розі, як ще це донедавна вдавалося Януковичу в країні… Заявляємо про те, що ми будемо діяти спільно, рішуче і послідовно, опираючись на підтримку своїх прихильників», – йдеться у заяві.

Кандидати зазначили, що оприлюднять «всі факти фальшування» виборів у Кривому Розі.

У штабах кандидатів Радіо Свобода повідомили, що кандидати разом готують позов для оскарження результатів виборів до Дніпропетровського окружного адміністративного суду.

У виборчому штабі переможця Юрія Вілкула поки ніяк не відреагували на цю заяву.

У понеділок ввечері Криворізька міська виборча комісія оприлюднила офіційні дані, за якими на виборах мера міста переміг чинний міський голова Кривого Рогу, самовисуванець Юрій Вілкул, набравши 74,18% голосів. На другому місці висуванець «Самопомочі» Семен Семенченко – 10,92% голосів, на третьому Світлана Сова від «Сили людей» – 4,67%, на четвертому Микола Колесник від «Укропу» – 4,36% голосів. Решта кандидатів набрали по менш ніж 3% голосів. Явка виборців склала 55,93%.

27 березня в Кривому Розі відбулись позачергові вибори міського голови. На посаду мера претендувало 15 кандидатів.

XS
SM
MD
LG