Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман оголосив про позбавлення мандатів Фірсова і Томенка


Голова Верховної Ради Володимир Гройсман на ранковому пленарному засіданні оголосив про припинення повноважень депутатів від «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Єгора Фірсова та Миколи Томенка.

«У зв'язку з рішенням з'їзду Блоку Петра Порошенка і постановою ЦВК, повідомляю про припинення повноважень цих народних депутатів», – оголосив він.

Водночас Єгор Фірсов зайшов до сесійної зали і попросив слово для виступу.

Гройсман звернувся із запитанням до депутатів, чи дозволяти цей виступ, сказавши, що тривають виступи від фракцій, а Фірсова вже позбавили повноважень, проте після цього Гройсману передали заяву про перерву.

«Є заява про перерву, у мене є право замінити перерву на 3-хвилинний виступ», – сказав Гройсман і допустив Фірсова до трибуни.

Євгор Фірсов назвав позбавлення мандата «кріпосним правом для депутатів». Раніше у кулуарах він заявив, що одразу після засідання Ради оскаржить рішення ЦВК про позбавлення себе повноважень у суді.

«Розумію, що це абсурдна ситуація, але, менше з тим, складати руки я не збираюся», – заявив він.

Позбавлений мандату Микола Томенко до сесійної зали у вівторок вранці не прийшов. Водночас, як інформує у вівторок сайт депутата, на запитання про оскарження у судовому порядку рішення щодо позбавлення депутатського мандата Томенко заявив, що спочатку треба через суд захистити права людей, які «потерпають» через політику влади, а потім «думати, як судитися щодо мандату».

25 березня партійний з’їзд «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» ухвалив рішення про дострокове припинення депутатських повноважень Миколи Томенка і Єгора Фірсова, які раніше залишили лави однойменної фракції. Як повідомили в БПП, з’їзд ухвалив рішення «про зміни у виборчому списку партії, виключивши з нього кандидатів, які не беруть участі у партійній діяльності».

Микола Томенко вийшов з складу парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» 2 лютого, а Євген Фірсов 15 березня.

XS
SM
MD
LG