Доступність посилання

ТОП новини

США вітають рішення Ради про надання згоди на звільнення Шокіна – Пайєтт


Джеффрі Пайєтт (©Shutterstock)
Джеффрі Пайєтт (©Shutterstock)

США вітають рішення Верховної Ради про надання згоди на звільнення Віктора Шокіна з посади генерального прокурора України. Про це посол США в Україні Джеффрі Пайєтт сказав під час дебатів «США для України: партнер, патрон або союзник?»

«Неважливо, як багато допомоги міжнародне співтовариство надає Україні, неважливо, скільки грошей і технічної підтримки Україна отримує – Україна стоїть перед викликом подолання корупції. Тому сьогоднішні дії в Раді, які ми вітаємо, зі звільнення дискредитованого генерального прокурора такі важливі», – сказав посол.

Пайєтт додав, що необхідно знайти нового генпрокурора, який повинен бути незалежним професіоналом.

Раніше сьогодні Верховна Рада України дала згоду на звільнення президентом генерального прокурора Віктора Шокіна.

16 лютого президент Петро Порошенко повідомив, що попросив Віктора Шокіна подати у відставку з посади генерального прокурора. Пізніше того ж дня речник голови держави Святослав Цеголко повідомив, що заява генпрокурора про звільнення надійшла до адміністрації президента. Того ж дня президент вніс до Верховної Ради подання на звільнення генпрокурора. 22 лютого проект постанови про надання згоди на звільнення Шокіна був зареєстрований у парламенті.

XS
SM
MD
LG