Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: сепаратисти на Донбасі здійснили 72 обстріли, найбільше – на Донецькому напрямку


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Упродовж доби 29 березня проросійські сепаратисти на Донбасі здійнили 72 обстріли позицій українських військових, інформує штаб української воєнної операції. Найбільше таких обстрілів було на Донецькому напрямку, додають у штабі.

«Під вогонь противника потрапили бійці Збройних сил України в районах Майорська, Опитного, Новгородського, Луганського, Ленінського та Невельського. За вказаний період поблизу Зайцева та Авдіївки бойовики обстріляли українських бійців із забороненої зброї 22 рази», – ідеться в повідомленні.

Обстріли також зафіксовані на Маріупольському та Луганському напрямках, інформує штаб АТО.

«З метою утримання позицій українські військові 20 разів відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї та гранатометів», – додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілах під Донецьком та Горлівкою. В угрупованні «ЛНР» заявляють про обстріл із боку Збройних сил України позицій сепаратистів у селі Калинівка.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG