Доступність посилання

ТОП новини

Міністр Полторак оголосив про скорочення в оборонному відомстві


Міністр оборони України Степан Полторак
Міністр оборони України Степан Полторак

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив 30 березня про плани переатестації співробітників міністерства та скорочення штату.

«Неможливо працювати ефективно при такому роздутому штаті – 770 посад лише у міністерстві», – відзначив Полторак на своїй сторінці у Facebook.

«Ухвалення рішень щодо оптимізації чисельності особового складу відбуватиметься лише після проведення переатестації кожного офіцера. Під час переатестації буде з’ясовано, чи відповідає військовослужбовець займаній посаді, якщо військовослужбовець підтвердить свої професійні здібності, йому буде запропоновано відповідну посаду, або посаду, яку він займав раніше, або посаду у територіальних органах управління», – повідомив Полторак.

«Під час проведення переатестації, військовослужбовці пройдуть випробування поліграфом. Ще раз хочу наголосити, що суть оптимізації полягає не у механічному скороченні, а у ґрунтовній роботі щодо перегляду ролі кожного військовослужбовця під час виконання службових обов’язків», – наголосив міністр оборони.

Раніше у 2016 році Степан Полторак заявляв, що приблизно через п’ять років Україна зможе досягти достатніх стандартів і принципів побудови армії, щоб змогти претендувати на вступ до НАТО.

Міністерство оборони України нині працює над дорожньою картою переходу і упровадження у Збройних cилах України стандартів НАТО. Структура Міністерства оборони, як і самих Збройних сил України, нині перебуває на стадії реформування. Цього вимагає нова Стратегія національної безпеки України, приводом до появи якої стали виклики, пов’язані з окупацією Росією Криму і бойовими діями на сході України.

Нині чинна нова Воєнна доктрина України ставить завдання до 2020 року забезпечити відповідність Збройних сил України стандартам країн-членів НАТО. Як заявляв раніше президент України Петро Порошенко, орієнтир на НАТО є головним у військовій реформі України.

XS
SM
MD
LG