Доступність посилання

ТОП новини

ДТЕК про публікацію Bild: усі представники компанії діють у межах законів України


Компанія ДТЕК українського олігарха Ріната Ахметова не підтвердила і не заперечила участь її представника в засіданні комісії у справах окупованої частини Донбасу в Росії, про яку заявило німецьке видання «Більд».

Офіційні представники ДТЕК можуть брати участь у зустрічах виключно в рамках українського законодавства. Так у компанії прокоментували повідомлення німецького видання Bild щодо участі представника ДТЕК у засіданні Міжвідомчої комісії з надання гуманітарної допомоги населенню окупованих територій Донецької та Луганської областей при Держдумі Росії, яке відбулося в жовтні 2015 року.

«Усі зустрічі за участю офіційних представників ДТЕК на території Російської Федерації проходять або в рамках діяльності наших російських активів – АТ «Шахтоуправління «Обухівська» (галузева вертикаль Міністерства енергетики Росії), або в рамках переговорів з російськими банками-кредиторами компанії», – мовиться в заяві.

Про те, чи брав участь у згаданій нараді в Росії щодо окупованої частини українського Донбасу представник ДТЕК, компанія в цій заяві не згадала.

Німецьке видання Bild повідомило, що на засіданні Міжвідомчої комісії з надання гуманітарної допомоги населенню південно-східних районів Донецької та Луганської областей при Держдумі Росії, яке відбулося в жовтні 2015 року, був присутній представник компанії ДТЕК. Натомість, за даними журналістів, представників угруповань «ЛНР» та «ДНР» не було на цій зустрічі. Крім того, видання Bild повідомило, що російський уряд взяв під свій контроль окуповані території Донбасу.

Згодом у Росії, зокрема, заявили, що віце-прем’єр Росії Дмитро Козак не причетний до управління угрупованнями «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частину територій Донецької і Луганської областей України.

XS
SM
MD
LG