Доступність посилання

ТОП новини

США пообіцяли посилити ротацію своїх бойових частин у Східній Європі через агресивність Росії


Танки армії США на навчаннях у Латвії, архівне фото
Танки армії США на навчаннях у Латвії, архівне фото

Чільний військовий командувач США заявив, що з початку наступного року Сполучені Штати перейдуть до ротацій більшої кількості своїх бойових частин у країнах Східної Європи у зв’язку з агресивністю Росії.

Як сказав головнокомандувач об’єднаних сил НАТО в Європі і командувач військ США в Європі генерал Філіп Брідлав, із лютого 2017 року в цих країнах почне ротацію ще одна, вже третя на Європейському континенті американська бригадна бойова група.

За його словами, це рішення свідчить про «твердий і зважений підхід» США до того, щоб запевнити союзників у НАТО і партнерів у зв’язку з посиленням агресивності Росії в Європі й інших частинах світу.

Підрозділи танкової бригадної бойової групи здійснюватимуть ротацію зі своєю власною бойовою технікою і спорядженням в Естонії, Латвії, Литві, Польщі, Румунії, Болгарії й Угорщині. Її присутність у Європі буде постійною, повідомило Європейське командування військ США.

Раніше у Вашингтоні планували ротацію в Європі лише особового складу з тим, щоб там постійно перебував один навчальний комплект техніки і спорядження.

Нині в Європі постійно перебувають дві американські бригадні бойові групи – мотострілецька на бойових машинах «Страйкер» у Німеччині і повітряно-десантна в Італії, – а також інші війська.

Сполучені Штати Америки посилюють свою військову присутність у Європі на прохання інших країн-членів НАТО після того, як Росія окупувала український Крим і почала агресію на сході України.

XS
SM
MD
LG