Доступність посилання

ТОП новини

Військові повідомили про деяке зниження активності бойовиків – 25 обстрілів за день


Авдіївка, 28 березня 2016 року: видно дим від бойових дій у «промзоні»
Авдіївка, 28 березня 2016 року: видно дим від бойових дій у «промзоні»

Українські військові повідомили про деяке зниження активності підтримуваних Росією сепаратистів і російських військ у частині сходу України протягом дня. Від 6-ї ранку до 18-ї години бойовики здійснили 25 обстрілів позицій українських сил, повідомили у прес-центрі штабу української воєнної операції на Донбасі.

Українські війська кілька разів відкривали вогонь у відповідь, заявили у прес-центрі.

За повідомленням, епіцентром збройного протистояння залишається Авдіївка. Там по українських військах 8 разів стріляли з мінометів та один раз із ствольної артилерії калібру 122 міліметри. Окрім цього, обстрілів зазнали опорні пункти українських військових у Ленінському та Опитному. А в бік Луганського бойовики стріляли одночасно з озброєння БМП, гранатометів та кулеметів.

На маріупольському напрямку, мовиться в повідомленні, бойовики стріляли по українських позиціях поблизу Мар’їнки, Водяного та Гранітного, при цьому використовуючи гранатомети, стрілецьку зброю та снайперів.

Такою ж зброєю бойовики скористалися на Луганщині, де вони цілили по позиціях Збройних сил України біля Трьохізбенки, повідомив речник штабу Віктор Шубець.

Донецькі сепаратисти заявили про вечірній обстріл із боку українських військ сіл Григорівка й Саханка поблизу Маріуполя з мінометів калібру 82 і 120 міліметрів.

Іще вдень вони ж заявляли, що за попередню добу українські війська 43 рази порушили режим припинення вогню, обстрілявши позиції бойовиків 515 разів із артилерії калібру 122 і 152 міліметри, танків, мінометів калібру 82 і 120 міліметрів, бойових машин піхоти, гранатометів і стрілецької зброї. За їхніми твердженнями, обстрілів зазнали селища Зайцеве біля Горлівки, Спартак, Жабуньки, Трудовські, а також район аеропорту на півночі Донецька, села Саханка й Комінтернове під Маріуполем і міста Ясинувата (поруч із Авдіївкою) та Докучаєвськ.

Луганські сепаратисти теж іще вдень заявляли, що за попередню добу українські війська 4 рази обстріляли їхні позиції в селі Молодіжному.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG