Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст: у Bild повідомили, що від ДТЕК до Москви їздив, імовірно, директор із видобування вугілля


Редактор видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва-Боровик заявляє, що від компанії ДТЕК олігарха Ріната Ахметова на нараду в Москві у справах окупованої частини Донбасу, про яку повідомило німецьке видання «Більд», міг їздити директор компанії з видобування вугілля.

За її словами, у «Більді» їй повідомили, що в записах, які має видання, про згадане засідання Міжвідомчої комісії з надання гуманітарної допомоги населенню південно-східних районів Донецької та Луганської областей при Держдумі Росії, що відбулося в жовтні 2015 року, від ДТЕК числиться А. В. Смирнов. У компанії, додає журналіст у фейсбуці, є людина з такими ініціалами – її директор із видобування вугілля Андрій Вікторович Смирнов.

«А тепер питання: що може обговорювати директор із видобування вугілля на засіданні комісії в Москві, як не постачання цього самого вугілля з окупованих територій?» – риторично запитує вона.

«Сподіваюся, що в ДТЕК усе-таки дадуть відповідь на запитання, навіщо вони делегували свого представника на переговори в Росію, яка, як відомо, ніякого стосунку до конфлікту на Донбасі не має, – іронізує журналіст. – Сподіваюся, що Андрієві Смирнову буде що розповісти в СБУ».

Севгіль Мусаєва-Боровик нагадала, що до приходу на роботу в ДТЕК Андрій Смирнов працював у російській енергетично-металургійній групі компаній «Ен-плюс ґруп».

Раніше в середу компанія ДТЕК не підтвердила і не заперечила участь її представника в засіданні комісії у справах окупованої частини Донбасу в Росії. «Офіційні представники ДТЕК можуть брати участь у зустрічах виключно в рамках українського законодавства» – так у компанії прокоментували повідомлення Bild щодо участі представника ДТЕК у засіданні комісії.

«Усі зустрічі з участю офіційних представників ДТЕК на території Росії відбуваються або в рамках діяльності наших російських активів – АТ «Шахтоуправління «Обухівська» (галузева вертикаль Міністерства енергетики Росії), або в рамках переговорів із російськими банками-кредиторами компанії», – мовилося в заяві.

При цьому компанія не дала прямої відповіді про участь її представника на нараді щодо Донбасу в Москві ні «Українській правді». ні Радіо Свобода, яке теж зверталося з запитом про коментар.

Видання Bild повідомило, що має копію протоколу засідання від 23 жовтня 2015 року в Держдумі Росії «міжвідомчої комісії з надання гуманітарної допомоги жителям південно-східних районів Донецької та Луганської областей», відповідно до якого управління окупованими територіями Донбасу розділене між шістьма робочими групами у п’яти російських міністерствах, при цьому в цій нараді не брали участі представники сепаратистських угруповань «ДНР» та «ЛНР». Таким чином, пише видання, Росія взяла під своє управління окуповані території Донбасу, які розглядає як частину суверенної російської території.

XS
SM
MD
LG