Доступність посилання

ТОП новини

Сьомої хвилі мобілізації може не бути – Селезньов


Владислав Селезньов, речник Генштабу ЗСУ
Владислав Селезньов, речник Генштабу ЗСУ

Сьомої хвилі мобілізації військовослужбовців може не бути, заявив в ефірі Радіо Свобода речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

За його словами, відповідне рішення Генеральний штаб ухвалить після завершення військових навчань «Весняний грім-2016».

«За три місяці до лав ЗСУ військовослужбовців-контрактників надійшло близько 18 тисяч , це достатньо серйозна цифра. Буквально після завершення стратегічних командно-штабних навчань ми зможемо зробити висновки, чи потрібна сьома хвиля мобілізації і якщо так, то в яких обсягах. За нашими розрахунками, буде стояти питання щодо призову від 5 до 10 тисяч громадян, але знову ж таки – лише в тому разі, якщо така потреба буде», – зазначив Селезньов.

Раніше президент України Петро Порошенко заявляв, що не ухвалив рішення про направлення до Верховної Ради законопроекту про оголошення чергової хвилі мобілізації.

Керівник Генштабу Віктор Муженко зазначав, що необхідність у черговій хвилі мобілізації залежатиме від кількості військових, яких приймуть на військову службу за контрактом.

29 березня набрав чинності указ президента України Петра Порошенка про звільнення в запас військовослужбовців, призваних під час четвертої хвилі часткової мобілізації.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Низка населених пунктів Донбасу, зокрема Донецьк і Луганськ, окуповані підтримуваними Росією бойовиками. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, близько 21 тисячі поранені.

XS
SM
MD
LG