Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: у полоні бойовиків на Донбасі перебувають 120 людей, зникли – 800


Президент України Петро Порошенко у Вашингтоні під час виступу на форумі «Боротьба України за свободу, що триває», 30 березня 2016 року
Президент України Петро Порошенко у Вашингтоні під час виступу на форумі «Боротьба України за свободу, що триває», 30 березня 2016 року

Президент України Петро Порошенко заявляє, що в полоні бойовиків перебуває більш ніж 120 українців, а ще 800 зникли безвісти в зоні конфлікту на Донбасі. Про це він сказав у Вашингтоні під час форуму «Боротьба України за свободу, що триває» у Капітолії, повідомляє прес-служба глави держави.

«Після кількох місяців переговорів, ми дотепер не може звільнити більш ніж 120 людей з полону на Донбасі. Міжнародному комітету Червоного Хреста заборонили відвідувати їх, як і шукати близько 800 зниклих безвісти», – заявив президент.

Крім того, Порошенко нагадав, що в Росії незаконно утримується як мінімум 11 громадян України, стан здоров’я деяких із них, зокрема Надії Савченко, критичний. «Але цей фактор не має значення для Москви, яка досі не допускає українських лікарів до Надії для проведення незалежного огляду, попри обіцянки міністра закордонних справ Росії пана Лаврова. Не допускають також німецьких лікарів і лікарів від Міжнародного комітету Червоного хреста», – заявив Порошенко.

За інформацією радника голови СБУ Юрія Тандіта, станом на 12 березня у полоні перебували 124 громадяни України, 692 вважалися зниклими безвісти.

XS
SM
MD
LG