Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: директора Бібліотеки української літератури хочуть звинуватити в розтраті


Наталія Шаріна
Наталія Шаріна

У Росії слідство має намір висунути директорці Бібліотеки української літератури в Москві Наталії Шаріній, обвинуваченій у розпалюванні ненависті і ворожнечі, нове звинувачення за статтею «розтрата», повідомив її адвокат Іван Павлов.

За його словами, Шаріну запросили в Слідчий комітет Росії на 5 квітня, щоб висунути звинувачення за двома епізодами розтрати, за якими їй може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

За словами адвоката, нові епізоди в справі з’явилися через те, що «розвалюється основне звинувачення».

Наталія Шаріна перебуває під домашнім арештом. Її затримали 28 жовтня 2015 року, після того, як слідчі заявили, що знайшли в ході обшуку в українській бібліотеці екстремістську літературу. Проти Шаріної відкрили кримінальну справу про розпалювання національної ненависті і ворожнечі. Вона провини не визнає. У листопаді правозахисний центр «Меморіал» визнав Наталію Шаріуа політв’язнем.

У грудні на засіданні президентської ради з культури і мистецтва президент Росії Володимир Путін заявив, що нічого не знає про її затримання і домашній арешт, і пообіцяв прояснити це питання, зазначивши, що бібліотека повинна бути збережена.

XS
SM
MD
LG