Доступність посилання

ТОП новини

#Точно: посадовий оклад генпрокурора Віктора Шокіна становить 7 678 гривень


Посадовий оклад генерального прокурора України Віктора Шокіна станом на березень 2016 року становить 7678 гривень. Про це повідомляє #Точно, проект Радіо Свобода.

Заступники Генпрокурора заробляють дещо менше: перший заступник Юрій Севрук отримує 6557 гривень на місяць, заступники Олег Заліско, Роман Говда і Юрій Столярчук – по 6149 гривень, головний військовий прокурор Анатолій Матіос – 4914 гривень, заступник і прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе – 6149 гривень.

Найбільшу зарплату серед заступників генпрокурора отримує керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, яка наразі становить 49608 гривень.

При цьому у відомстві існують надбавки за класний чин – від 110 до 160 гривень, надбавки за вислугу років – від 10 до 50 відсотків від посадового окладу, надбавки за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи – 100 відсотків від посадового окладу з урахуванням надбавки за вислугу років. Окрім того, передбачені премії – не менше нід 10 відсотків від посадового окладу.

Також у разі потреби співробітники Генпрокуратури можуть отримати матеріальну допомогу для оздоровлення та вирішення соціально-побутових питань у розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати.

29 березня Верховна Рада України дала згоду на звільнення президентом генерального прокурора Віктора Шокіна. Постанову про це підтримали 289 народних депутатів за необхідних 226.

XS
SM
MD
LG