Доступність посилання

ТОП новини

Захист Хайсера Джемілєва оскаржить його умови утримання в Росії


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв

Захист засудженого в Росії сина лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва Хайсера має намір оскаржити накладення стягнень щодо українця, який преребуває в колонії в Астрахані. Про це повідомив адвокат Микола Полозов.

«Плануємо взяти участь в апеляційній інстанції щодо скарги на відмову в умовно-достроковому звільненні, так само як і оскаржити накладення стягнень, що дозволяють утримувати його в суворих умовах», – написав Полозов в Facebook.

Він повідомив, що зустрівся зі своїм підзахисним в Астраханській колонії № 10. За словами Полозова, Хайсер перебуває в суворих умовах, але не скаржиться.

«Лише вчора йому вручили постанову Радянського районного суду міста Астрахань про відмову в задоволенні клопотання про УДЗ, незважаючи на те, що суд пройшов понад місяць тому і вже давно подана апеляційна скарга», – повідомив також Полозов.

На початку березня 2016 року Миколу Полозов направив скаргу на рішення суду про відмову в наданні його підзахисному умовно-дострокового звільнення.

Верховний суд Росії скоротив на півтора року 5-річний термін ув’язнення, до якого Джемілєва засудив Краснодарський крайовий суд. При цьому Дніпровський суд Києва в квітні 2015 року визначив йому покарання у вигляді 3 років і 8 місяців позбавлення волі.

Хайсера Джемілєва звинувачували в тому, що в травні 2013 року він у дворі свого будинку в Бахчисараї з рушниці свого батька вбив знайомого сім’ї Февзі Едемова. Після незаконної анексії Росією українського Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати справу заново. Хайсера Джемілєва вивезли з сімферопольського СІЗО до Росії, у Краснодарський край.

10 липня минулого року Європейський суд з прав людини постановив звільнити Хайсера Джемілєва з СІЗО. Однак Росія не відреагувала на це рішення.

XS
SM
MD
LG