Доступність посилання

ТОП новини

Рада дала згоду на затримання та арешт одеського судді Бурана


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт судді Малиновського районного суду Одеси Олексія Бурана. Відповідні постанови №4340 і №4341 парламентарі ухвалили на сьогоднішньому засіданні.

29 березня в Національному антикорупційному бюро повідомили, що одного з суддів Малиновського районного суду Одеси викрили детективи бюро спільно з працівниками Національної поліції на отриманні неправомірної вигоди у сумі 500 тисяч гривень, які він вимагав через посередника «для винесення певного судового рішення в цивільній справі про стягнення боргу.

Крім того, у НАБУ заявили, що під час проведення слідчих дій вказаний суддя чинив опір працівникам бюро, застосувавши вогнепальну зброю на ураження.

Детективи бюро відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частини 4 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди).

30 березня до Верховної Ради надійшло подання Генеральної прокуратури України, підтримане та внесене головою Верховного суду України, про надання згоди на затримання та арешт судді Бурана.

XS
SM
MD
LG