Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ Росії заявила, що не має справи проти публіциста Піонтковського – адвокат


Андрій Піонтковський
Андрій Піонтковський

У Росії адвокат Марк Фейгін повідомив, що Федеральна служба безпеки країни заявила йому, що не порушувала кримінальної справи проти публіциста Андрія Піонтковського.

Фейгін оприлюднив лист-відповідь на його запит від ФСБ у твітері й додав: «Вважаймо, що адвокат Фейгін захистив публіциста Піонтковського».

Адвокат нагадав, що Піонтковський, його довірник, був змушений залишити Росію через загрозу переслідування за його статтю на сайті «Ехо Москви». Ця стаття стосувалася Чечні.

Інший відомий російський адвокат Микола Полозов (обидва вони, серед іншого, захищають Надію Савченко і ще кількох українських громадян у російських судах) прокоментував результат запиту Марка Фейгіна так: «Що ж, ФСБ відмовилася порушувати справу проти Піонтковського. Блискуча робота адвоката Марка Фейгіна на підготовчому етапі, я вважаю».

У лютому Фейгін повідомляв, що Піонтковський залишив Росію, побоюючись кримінального переслідування за його погляди. Йдеться про статтю Піонтковського, оприлюднену в його блозі на сайті радіостанції «Ехо Москви» 23 січня про відносини центральної російської влади й керівництва та суспільства Чечні під заголовком «Бомба, готова вибухнути».

За даними російської преси, Генеральна прокуратура Росії виявила в тій статті «ознаки закликів до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Росії, а також інформації, що збуджує ненависть і ворожнечу, принижує гідність групи осіб за ознаками національності і походження». Відтак Генпрокуратура передала матеріали про цю статтю до Федеральної служби безпеки Росії, щоб там вирішили, чи притягати до кримінальної відповідальності самого автора статті, а також працівників «Еха Москви», відповідальних за її появу на сайті.

XS
SM
MD
LG