Доступність посилання

ТОП новини

У Туреччині вчинили напад на поліцію, семеро загинули


На місці вибуху; потерпілий автобус поліції в кадр не потрапив. Діярбакир, 31 березня 2016 року
На місці вибуху; потерпілий автобус поліції в кадр не потрапив. Діярбакир, 31 березня 2016 року

У Туреччині повідомили, що внаслідок нападу на автобус зі спецзагоном поліції в місті Діярбакирі на південному сході країни, де більшість населення становлять курди, загинули семеро працівників поліції, ще понад 20 поранені.

Для нападу використали заміноване авто.

У нападі звинувачують неуточнених «терористів» – це слово зазвичай використовують у Туреччині на непряме позначення курдських повстанців-сепаратистів.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, що перебуває у США на ядерному саміті, заявив, що напад викрив «гидке обличчя тероризму, й додав, що рішучість турецьких силових структур покладе край цьому тероризмові.

У Діярбакирі вже багато разів ставалися напади і збройні сутички у перебігу протистояння турецьких силовиків і бойовиків забороненого збройного сепаратистського угруповання «Робітнича партія Курдистану». Зокрема, минулого тижня це угруповання взяло на себе відповідальність за напад на блокпост біля міста, внаслідок якого загинули принаймні троє силовиків і ще 24 були поранені.

«Робітнича партія Курдистану», що, всупереч назві, є не партією, а збройним угрупованням, поновила бойові дії минулого літа, коли зірвалося нестійке перемир’я.

За понад три десятиліття діяльності цього угруповання, що прагне встановити як не незалежну курдську державу, то принаймні широку автономію на південному сході Туреччини на марксистсько-ленінських засадах, загинули понад 40 чи й 45 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG