Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримає нові кредитні гарантії США після формування нового уряду – Байден


Віце-президент США Джозеф Байден (ліворуч) і президент України Петро Порошенко, Вашингтон, 31 березня 2016 року
Віце-президент США Джозеф Байден (ліворуч) і президент України Петро Порошенко, Вашингтон, 31 березня 2016 року

Україна отримає третій транш кредитних гарантій США на суму 1 мільярд доларів після формування нового уряду. Про це, як повідомляє прес-служба голови української держави, заявив віце-президент США Джозеф Байден під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

«За словами Джозефа Байдена формування нового уряду, зорієнтованого на реформи і співпрацю з МВФ, відкриває можливості для виділення третього траншу кредитних гарантій..., а також допомоги інших міжнародних фінансових інституцій», – ідеться в повідомленні.

Також Байден повідомив про рішення США виділити додатково 335 мільйонів доларів на реформування безпекового сектору України, зокрема Збройних сил, Нацгвардії та Держприкордонслужби.

Співрозмовники наголосили на необхідності звільнення Надії Савченко і негайного допуску лікарів до неї. Крім того, сторони наголосили на необхідності продовжувати санкції проти Росії до повного виконання Москвою мінських домовленостей.

Петро Порошенко перебуває з робочим візитом у США, де бере участь у Саміті з ядерної безпеки та у форумі «Битва України за свободу триває».

XS
SM
MD
LG