Доступність посилання

ТОП новини

Представник Слідчого комітету Росії назвав можливим обмін Савченко


Офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін
Офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін

Офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін допустив обмін засудженої в Росії української військової, депутата Верховної Ради Надії Савченко.

«Звичайно, справедливість вимагає, щоб вона відсиділа всі 22 роки. Але якщо це допоможе витягнути з київських катівень хороших і чесних людей, то можна і піти на обмін», – написав Маркін у колонці для видання «Вечірній Челябінськ», де працював на початку своєї кар’єри.

Закон, за словами Маркіна, передбачає тільки можливість передати Савченко для відбування покарання на батьківщину. На думку Маркіна, у разі обміну в Києві «всупереч закону і договорам» Савченко випустять.

22 березня суд у Росії засудив Савченко до 22 років ув’язнення за звинуваченням у вбивстві російських журналістів, замаху на вбивство і незаконному перетині кордону. Після оголошення вироку Савченко заявила, що з 6 квітня відновить сухе голодування, вимагаючи свого повернення в Україну.

Президент України Петро Порошенко запевнив, що робить усе можливе для повернення Савченко, і готовий передати Росії її військових Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва, затриманих за участь у збройній агресії проти України.

XS
SM
MD
LG