Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко назвав незворотним процес євроінтеграції України


Петро Порошенко під час перебування у США, 31 березня 2016 року
Петро Порошенко під час перебування у США, 31 березня 2016 року

Президент України Петро Порошенко заявив, що процес європейської інтеграції України є незворотним, бо громадяни України поділяють спільну історію та цінності з країнами Європейського союзу.

Неможливо ставити бар’єри на шляху до розповсюдження цінностей, на яких базується Євросоюз, сказав він під час зустрічі в перебігу візиту до США з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Порошенко наголосив, що розраховує на ухвалення Європейським союзом рішення щодо започаткування безвізового режиму для громадян України вже під час нинішнього головування Нідерландів у Раді ЄС, повідомила прес-служба голови української держави. Це головування триває в першому півріччі цього року до 30 червня.

Співрозмовники також скоординували майбутні дії у контексті консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, який відбудеться в Нідерландах 6 квітня, мовиться в повідомленні.

Крім того, вони скоординували й подальші спільні дії в рамках розслідування трагедії літака рейсу МН17, збитого над Донбасом у липні 2014 року, обговорили збереження чинного режиму санкцій ЄС щодо Росії як ефективного інструменту забезпечення повної імплементації мінських домовленостей та відновлення територіальної цілісності й суверенітету України й закликали негайно звільнити з російської в’язниці українську громадянку Надію Савченко.

Раніше у п’ятницю про цю зустріч повідомляв речник президента Святослав Цеголко, але тоді він майже не навів її подробиць.

Нідерланди, як і всі інші країни-члени Європейського союзу, вже завершили ратифікацію Угоди про асоціацію України і ЄС. Але, відповідно до нещодавно ухваленого закону, з ініціативи євроскептичних громадських організацій у країні 6 квітня відбудеться консультативний референдум щодо перегляду цієї ратифікації. Політики Нідерландів і Євросоюзу закликали виборців країни підтримати ратифікацію.

XS
SM
MD
LG