Доступність посилання

ТОП новини

Клімкін закликав ОБСЄ активізувати переговори щодо Нагірного Карабаху


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав співголів Мінської групи ОБСЄ активізувати переговори для врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі. Про це він написав в суботу на своїй сторінці у Twitter.

«Занепокоєний серйозним загостренням ситуації в Нагірному Карабасі. Закликаю співголів МГ ОБСЄ активізувати переговори для врегулювання», – написав Клімкін.

Водночас співголови Мінської групи ОБСЄ Ігор Попов (Росія), Джеймс Ворлік (США) і П’єр Андре (Франція) раніше висловили занепокоєння через широкомасштабне порушення режиму припинення вогню у зоні карабахського конфлікту. Співголови Мінської групи закликали сторони протистояння припинити вогонь і вжити всіх необхідних заходів для стабілізації ситуації.

У суботу з’явилась інформація з посиланням на Джеймса Ворліка, що Мінська група ОБСЄ зустрінеться у Відні 4 квітня, а наступного дня скличе засідання з приводу насильства в Нагірному Карабасі.

Мінська група ОБСЄ була створена у 1992 році для заохочення мирного переговорного процесу між Азербайджаном, Вірменією та Нагірним Карабахом, сепаратистський регіоном Азербайджану.

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі з використанням важкого озброєння. Влада Азербайджану повідомила в суботу про втрати: 12 загиблих солдатів і одного цивільного. Йшлося про збитий азербайджанський вертоліт та один зруйнований танк. Також офіційний Баку заявив, що в ході боїв зазнала втрат і вірменська сторона (понад 100 загиблих і поранених та 6 знищених танків). Але у Єревані ці заяви спростували, відмовившись вказувати дані про втрати. У Міністерстві оборони Нагірного Карабаху, сепаратистського регіону Азербайджану, заявили про загибель 12-річного хлопчика та поранення ще двох неповнолітніх.

XS
SM
MD
LG