Доступність посилання

ТОП новини

Нагірний Карабах: президент Вірменії повідомив, що загинули 18 військових і поранені 35 


Президент Вірменії Серж Сарґсян
Президент Вірменії Серж Сарґсян

Президент Вірменії Серж Сарґсян повідомив у суботу, що в результаті боїв із азербайджанською стороною в Нагірному Карабасі загинуло 18 етнічних вірменських солдатів.

«З нашого боку було вбито 18 солдатів і близько 35 осіб зазнали поранень», – сказав Сарґсян на засіданні Ради національної безпеки в Єревані.

Президент втім не уточнив, чи загиблі належать до підтримуваних Єреваном сепаратистських збройних сил Нагірного Карабаху, а чи до Вірменії.

Водночас в самому Нагірному Карабасі, сепаратистському регіоні Азербайджану, заявляють про загибель двох цивільних, серед яких і неповнолітній – 12-річний хлопчик, про якого повідомляли раніше.

Водночас влада Азербайджану повідомила в суботу про втрати зі свого боку: 12 загиблих солдатів і одного цивільного. Йшлося також про збитий азербайджанський вертоліт та один зруйнований танк.

Ситуація у Нагірному Карабасі різко загострилася у ніч на суботу. І вірменська, і азербайджанська сторона звинуватили одна одну у наступі з використанням важкого озброєння. Вірменська сторона назвала це найбільш серйозною ескалацією конфлікту з часу укладення перемир’я у 1994 році.

ОБСЄ та деякі світові лідери закликали сторони конфлікту в Нагірному Карабасі припинити вогонь.

XS
SM
MD
LG