Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі відбулася акція на підтримку дітей хворих на аутизм


«Запоріжжя у блакитному» на підтримку дітей із аутизмом (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

У Всесвітній день інформування про аутизм у Запоріжжі відбулася акція «Здолаймо разом». Як передає кореспондент Радіо Свобода, волонтери роздавали у місті листівки про те, як варто поводитися з людьми хворими на аутизм. Також родини, що мають дітей-аутистів, пройшлися центральним проспектом міста від площі Маяковського до міськради, аби привернути увагу громадськості до проблем таких сімей.

«Дуже багато родин, що зіткнулися з цим діагнозом, стали просто ізольовані від суспільства. Вони не можуть піти і погуляти на дитячий майданчик з дитиною, бо там не розуміють їх дитину і женуть її. Вони не можуть віддати дитину до дитячого садочку чи школу, бо там не розуміють, що там з нею робити. Родина поступово віддаляється від суспільства і це велика проблема», – розповіла організатор акції «Запоріжжя у блакитному», голова громадської організації«Здолаймо разом» Тетяна Корабліна.

Також до Всесвітнього дня інформування про аутизм у Запоріжжі підсвітили у блакитний колір будівлю міськради.

За статистикою, кожна 68 дитина страждає на аутизм, втім виявлення хвороби у віці до 2 років дає шанс повністю подолати недугу. Щороку в Україні діагностують на 30% більше випадків аутизму, однак досі немає жодної державної спеціалізованої установи, яка б надавала комплексну допомогу таким дітям.

2 квітня у світі визначено Днем поширення інформації про проблеми аутизму відповідно до резолюції Генасамблеї ООН 2008 року. У світі в цей день підсвічують головні споруди: хмарочоси в мегаполісах США, Ейфелеву вежу у Парижі, Біґ-Бен у Лондоні тощо.

XS
SM
MD
LG