Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти 25 разів обстріляли українські позиції – штаб АТО


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі повідомляє про суттєве зменшення кількості обстрілів із боку проросійських сепаратистів, але відзначає, що «ситуація залишається нестабільною». За цими даними, бойовики за добу 2 квітня здійснили 25 обстрілів, що на 40 менше, ніж 1 квітня.

У штабі АТО вказують, що сепаратисти сім разів застосовували заборонену мінськими домовленостями зброю.

«На Маріупольському напрямку бойовики застосували проти української армії міномети. Зокрема, калібру 120 міліметрів поблизу Водяного та 82 міліметри по Широкину. На Донецькому напрямку міномети було скеровано три рази в напрямку Авдіївки та один раз в районі Пісків», – інформують українські військові і вказують також, що вогонь зі зброї менших калібрів бойовики вели вздовж усієї лінії розмежування.

«За вказаний період бійці Збройних сил України чотири рази відкривали вогонь у відповідь зі стрілецької зброї», – додають у штабі.

В угрупованні «ДНР» українських військових звинувачують в обстрілах Зайцева, району Донецького аеропорту та села Саханка на півдні контрольованої бойовиками території.

В угрупованні «ЛНР» про бойові дії не повідомляють, але інформують про загибель двох людей на міні в районі селища Донецький на контрольованій бойовиками території.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG