Доступність посилання

ТОП новини

«Самопоміч» виключила з членів партії екс-кандидата в мери Кривого Рогу Милобога


Об’єднання «Самопоміч» вирішило виключити з членів партії колишнього кандидата в мери Кривого Рогу Юрія Милобога.

«2 квітня ми отримали копію аудіозапису, яка вже раніше стала приводом для наших сумнівів щодо чесності Милобога, та вирішили ознайомити з нею громадськість. В цій ситуації Політична Рада партії Об’єднання «Самопоміч» вирішила виключити голову криворізького осередку об’єднання «Самопоміч» Милобога з членів партії», – йдеться у заяві політичної сили.

У «Самопомочі» зазначають, що після рішення Верховної Ради призначити позачергові вибори мера в Кривому Розі стало відомо, що Милобог «веде переговори з представниками «Опозиційного блоку», зокрема, мова йде про аудіозапис, на якому зафіксована розмова Милобога з чоловіком, який представляв його інтереси в переговорах зі штабом Юрія Вілкула, щодо отримання грошової винагороди в обмін на припинення подальшої боротьби».

«Після відвертої розмови з кандидатом та озвучення відомих нам фактів, він визнав правдивість цієї інформації, підтвердив автентичність записів», – додають в «Самопомочі».

Милобог наразі це рішення об’єднання «Самопоміч» не коментував.

На виборах 15 листопада 2015 року у Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Самопомочі» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Після цього у місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів».

Згодом Верховна Рада призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу на 27 березня 2016 року. Після цього всеукраїнський з’їзд партії «Об’єднання «Самопоміч» підтримав кандидатуру Семена Семенченка на посаду мера Кривого Рогу.

28 березня Криворізька міська виборча комісія оприлюднила офіційні дані, за якими на виборах мера міста переміг чинний міський голова Кривого Рогу, самовисуванець Юрій Вілкул, набравши 74,18% голосів. На другому місці висуванець «Самопомочі» Семен Семенченко – 10,92% голосів. Явка виборців склала 55,93%.

31 березня на пленарному засіданні Криворізької міської ради новообраний мер Вілкул склав присягу. Це вже третє складення присяги Юрієм Вілкулом, який очолює Кривий Ріг із 2010 року.

XS
SM
MD
LG