Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: висловлювання щодо статті у New York Times невірно інтерпретували


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко заявляє, що його висловлювання щодо редакційної статті у New York Times невірно інтерпретували.

«Мені прикро, що мої слова щодо публікації у респектабельній New York Times були невірно інтерпретовані. Сам читаю це видання і поважаю позицію його редакційної ради», – зазначив Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

«Погоджуюся, нам в Україні треба ще багато зробити, в тому числі у подоланні корупції. Перші кроки вже зроблено. Але наголошую: я захищав і продовжуватиму захищати Україну на всіх можливих для цього майданчиках», – додав він.

1 квітня видання New York Times у редакційній статті написало, що «треба дати президенту, прем’єру та парламенту зрозуміти, що МВФ та країни-донори, зокрема і США, не можуть постійно кидати гроші у корупційне болото, допоки уряд не почне формувати верховенство демократії, якого вимагали українці».

Пізніше у Вашингтоні президент України прокоментував цю статтю. Зокрема, він заявив, що на сьогодні «проти України проводиться гібридна війна, в тому числі і через механізми розповсюдження інформації, яка дискредитує українську державу».

XS
SM
MD
LG